dimecres, 27 de febrer del 2008

Històries per als excursionistes valents

Bé, per fi es revela el tercer autor del bloc! Per començar a habituar-m'hi explicaré un conte verídic. Espero tornar-hi aviat i amb més teca.

Hi havia una vegada un grup de nois de Sabadell, entre els quals hi havia amics meus, que van anar d'excursió a la Mola, la muntanya més estimada del Vallès Occidental.
Vet aquí que es van trobar amb una petita cova, més que una cova un cau, i tot i que no anaven massa preparats per a entrar-hi, van pensar que seria divertit explorar-la.
Es van haver d'ajupir una miqueta perque era estreta i baixeta, però s'hi podia passar prou bé.
Al cap d'un parell de colzes la llum de fora no hi arribava i ja no s'hi veien, de manera que amb el llum de les pantalles dels mòbils i els flaixos de les càmeres digitals es van anar iluminant el camí.
No van haver d'avançar gaire més per veure que el forat s'estretia molt i s'haurien d'haver arrossegat per seguir avançant i a més segurament el forat no hagués anat més enllà. Així que van fer una foto del lloc fins al que van arribar i van tornar a la llum del dia per seguir feliçment amb la seva excursió.

Quan van arribar a casa i van descarregar les fotos, els esperava una sorpresa que no havien pas vist dins la cova, i sort en van tenir, i és que no estaven pas sols!!!

Amplieu la imatge del final de la cova i observeu-la detingudament:


A partir de l'angle de la càmera i sabent que per aquest forat hi pot entrar una persona arrossegant-s'hi, jo hi he arribat a comptar set aranyes de la grandària del palmell de la mà les més grosses i penseu en totes les que no es veuen que poden ser als racons foscos o fora de l'angle de la càmera.... brrrr!!! a més per acabar-ho d'arreglar a baix a l'esquerra també s'hi veu una arna que tampoc és petita precisament... imagineu-vos que es posa a volar i nosaltres la volem espantar i amb els moviments espantem les aranyes i tot es comença a moure i despenjar-se....... no seguiré que no podré acabar el post.

Però aquest post és per als excursionistes valents i malgrat l'angúnia+claustrofòbia que ens pugui fer aquesta situació, un excursionista valent i com cal, sabrà que aquestes bestioletes encantadores viuen en aquests cataus pacíficament, on són felices sense sortir-ne pràcticament mai, endrapant els petits insictes que puguin atrapar i no pas tendres jovenets d'esplai que facin bivac inconscientment en el seu forat, com podriem creure després de veure la foto. I si es troben amb uns esfereïts excursionistes, qui tindrà pànic de debò seran elles i el que faràn és intentar fugir i que les deixin en pau.

Així doncs, sigueu valents, no tingueu por si mai teniu aquest amistós encontre dins d'una cova. Penseu que sóu a casa seva i segurament us deixaràn passar-hi la nit a l'entradeta. I si és estiu encara us faran un bon favor vetllant per que el vostre son no sigui interruput pels calorosos mosquits, que aquests sí que són molestos!

2 comentaris:

Ernesto ha dit...

Disfruteu del post i rellegiu-lo unes quantes vegades, perque si us heu d'esperar a tornar a llegir un post diferent del Jordi, podeu esperar sentats...

Conclusió: JA ERA HORA!!!!

Anònim ha dit...

Soc el Quiuqe

Quin bon post Jordi!
La Mola, un lloc converitit en mite. Cada dia camí de la universitat puc veure la seva grandeça desde el tren. Hi ha dies que les nuvols l'amaguen, dies que sembla estar molt aprop, dies que sembla petita, dies que sembla gran. Però sempre és la mateixa montanya amb tots els seus racons i screts com el que mostres en aquest post.
Per quan un Vibac? hem de seguir alimentant el mite!